V noci víl

V noci víl

Když zavládne ticho hor
Nad lesem měsíc ustele si ...
Tma natáhne temný vzor ...
Ptáci usnou s tíhou kdesi ...

V pasekách je ticho zas
Jen sova klidně letí.
Z houštin vyjdou na pospas
Těla víl a jejich dětí ..

V travinách mezi stromy...
Žínky jiskřivě se smějí...
Jejich těla ladná , svěží..
Malé dlaně hřejí ...

Za nimi tam na ty louky
Tiše našlapuje ..
Skupina temných stínů,
která v lesích vyje ...

To náhle smích pak odmlčí se ...
Těla ladná vpřed tam jdou...
Každá svého vlka vede..
Tou trávou sluncem spálenou...

Když zavládne ticho hor..
V mechu tam mezi stromy...
Místo vlka mužný tvor
Tam divoženku loví ...
Autor Liduška, 10.04.2019
Přečteno 320x
Tipy 10
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, šerý, Kapka, Polux Troy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné...

10.04.2019 19:33:09 | TVOŘILKA LENKA ČAJKOVÁ

Haú...

10.04.2019 18:21:51 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí