Petr a Lucie

Petr a Lucie

Anotace: Báseň inspirovaná slavnou novelou R.Rollanda

Sbírka: Venkovské koření, Ikarova křídla

Svět rány si líže
když válka řvala v ulici
v metru, blízko Paříže,
se potkal Petr s Lucií

Však neřekli žádná slůvka
nic, jen vzájemné úsměvy
plné rty, jak její malůvka
rány z děl, jejich žalozpěvy

Než odvedou Petra do armády
pod křídly schová je Luxemburská zahrada
než opustí Filipa a kamarády,
řeknou: ,,mám tě rád'' ,,Mám tě ráda''

Odtud jen krůček do chrámu
kde plánují společné zásnuby
tam však jinocha a dámu,
zborcený pilíř v mžiku zahubí
Autor Petr27, 11.08.2019
Přečteno 433x
Tipy 5
Poslední tipující: Blondý, Amiradi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí