Svatý Martin

Svatý Martin

Anotace: Báseň o pranostice s prvním sněhem

Sbírka: Verše

Svatý Martin všem na vědomí dává,
jeho kůň bílý běží po kraji
Roznesla se po světě zpráva
sníh letos zůstal v jeho stáji

Martin ukrývá ve stáji plno stád
Ale neví jakého koně osedlat
v předpovědi dnes hlásí sněžení
Jenom Martin nemá na koních spřežení

Svatý Martin své bílé koně zapřahá
Jen co první vločka nebe opustí
jen cesta k zemi jí zmáhá
tak že se při dopadu rozpustí
Autor Petr27, 13.11.2019
Přečteno 313x
Tipy 1
Poslední tipující: Amiradi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí