Vánoční ozdoba

Vánoční ozdoba

Anotace: Báseň o každoročním osudu vánočních ozdob

Sbírka: Verše

Na Vánočním stromu visí ozdoba
v níž se odráží krásné svátky
jaká to nastala překrásná doba?
v Betlémě se zlatými prasátky

Skleněná baňka přes rok spí si
jako právě narozené Jezulátko
jemuž všechny děti o Vánocích píší
však Štědrý den tu bude zakrátko

O Vánocích lidé stromek ozdobí
skleněnou kouli vyndali z krabice
během adventu žádné děti nezlobí
ale rády s rodiči dodrží tradice

Vánoční ozdoba na stromku zvoní
když vánek do ní udeří
děti nedočkavě o dárky žadoní
Ježíšek už stojí u dveří

Vánočni ozdoba má duši křehkou
po pádu,střepy zůstanou po ní
od zimy mám ruku tak zkřehlou
že mi v dlaních slzu uroní
Autor Petr27, 23.11.2019
Přečteno 406x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, Jeněcovevzduchukrásného, Amiradi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásná přirovnání a verše jedna báseň. Vánoční už voní, jj :-) ST

24.11.2019 22:04:18 | jenommarie

Díky moc :)

25.11.2019 20:06:47 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí