Prosincové verše

Prosincové verše

Anotace: Básně s vánoční tématikou

Sbírka: Verše

Prosinec vystavěl křisťalové paláce
jenž dotýkají se nebeské báně
nedalo mu to žádné práce
Když od zimy má zmrzlé dlaně

K Betlému si v prosinci namíří,
když Matka porodí syna
od východu moudří pastýři
a dary mu složí do klína

Ve sněhu po nich zůstaly kročeje
Jak k Jezulátku všichni spěchali
Betlémská hvězda o půlnoci světlo rozleje
aby uviděla zda si něco nechali
Autor Petr27, 30.11.2019
Přečteno 395x
Tipy 3
Poslední tipující: Amiradi, Pétík, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí