Jemnost

Jemnost

Anotace: O chvíli, která předchází polibku.

Sbírka: Nemohu žít, odešel mi život. Nemohu žít, odešla mi duše.

2018-2019

Noc, která se do mých úst ze sklenky zvolna přelévá,

a slova, která stud ze sebe pomalu svlékají,

ulpívájí na mé kůži jako tvůj dotek letmý

a jako to chmýří, co mě vždy tak hezky lechtá,

kdykoliv se na nás dva němě ptáš

a mou vstřícnou odpověď očekáváš.

 

Nyní chceš v hloubi mé duše si číst

utonout v ní, rozplynout se

jako do noci v Novu Měsíc 

a já zpod řas zdvihám smělost,

která nám opět vyzradí,

jaké tajemství nynější chvíle skrývá

v náruči z pevných svalů,

měkkých křivek

a vůně mýdla.

 

Autor Dáma z kavárny, 05.05.2020
Přečteno 492x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Akrij8, enigman, šerý, Dávid, Tomcat, Majda, vlnka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super.

01.12.2022 08:02:31 | mkinka

zřejmě je vášnivý čtenář...

04.12.2020 16:36:26 | enigman

Názov k básni nádherne ladí :)

05.05.2020 19:22:51 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí