Adélce

Adélce

Anotace: Romantické veršování

Sbírka: Písničky z domova

Láska má v krvi taje
jako v máji zbytky ledu
labutí píseň z perutí hraje
líbezný tón v rychlém sledu

Zřel jsem Adélko Venuši
zřel jsem Adélo Tebe,
možná sama ani netušíš,
jak je krásné večerní nebe

Jsi labuť v rodných vlnách řeky,
jež na hladině lehce plave
tak čekám na břehu celé věky
až připluje blíž tvé tělo žhavé

Adélko po schodech sejdi dolu,
hbitě, jak motýl z pavoučích sítí
jsi osvědčeným lékem proti bolu
Autor Petr27, 16.09.2020
Přečteno 273x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí