Jedna Neděle

Jedna Neděle

"Voníš kafetem"
říká mi každou neděli
když se k ní s polibkem nakloním

jediný den v týdnu
kdy vstáváme až za světla
Závěsy s devadesáti procentní propustností
ho zas tolik nevítají

já v přítmí vstanu a mžourám
do poraženecky se tvářícího slunce skrze
karmínově červenou látku

Když přinesu dvě kafete
sedí už na posteli a usmívá se
jedna půlka závěsu už je vždy odtažená

sednu si k ní
a necháme sluneční paprsky dopadat
na naše natažené nohy
prsty svorně hýbeme
jako bychom se jimi natahovali za sluncem a teplem

Občas na noťasu pustím nějaký písničky
a ona většinou hudruje
ale i přesto řekne
že voním kafetem

jedna neděle přece nemůže nikomu stačit
Autor OpilyJohn, 30.12.2020
Přečteno 224x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, jenommarie, Vivien, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zavonělo mi tou lehounce
ospakovo'kafetovou vůní
..krásné
takové ty chvilky, co šimrají
jak brabenečci. *ST :)

30.12.2020 22:54:57 | jenommarie

Ta nedělní rána, kdy jsem byla šťastná, máš to opravdové.

30.12.2020 22:50:12 | Vivien

Krásná* a takto (podle mě) by měla být vepsána momentka pohedu do básně. Ta čistota a opravdovost... no, mňam*

30.12.2020 16:15:58 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí