Miluješ mě?

Miluješ mě?

Anotace: Bez vztahu k básním, na základě uplynulých dní se ve mě nahromadila slova, která po vynesení na papír dala dohromady dvě něco jako básně...ani si to takto netroufám označovat...za kritiku budu rád...

Miluješ mě?
Po bílé cestě, černí koně se ženou,
Ve zmrzlé trávě, pod sněhem
na modrou pomněnku s klapkami na očích zapomenou.

Dusotem kopyt, tím stádem koní,
vrhám se bezhlavě, do trávy pro ni.

Chtěl bych ji zachránit,
kočár jsem nechal stát,
Ku retům přiložit,
polibkem rozehřát.

Nemohu dopustit,
to jarní kvítí,
Nechat je uvadnout,
samotné v síti.

V té síti ledové, bez lásky, bez vděku,
samotnou na všechno, lapajíc po dechu.

Vzal jsem ji na chvíli,
Ve víře na zázrak,
pod svoji ze srdce,
krvavou košili.

Košile krvácí, ze psance, štvancem,
Z pomněnky, růže květ,
Byť slepým stanu se,
chtěl bych znát odpověď...
Autor Lišák, 14.02.2021
Přečteno 352x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, jenommarie, Isla, Krajina průzračnosti, OpilyJohn, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:);) když se nezeptáš
..ale oči napoví
..z těch lásku vyčteš vždy*ST
;) Pěkná báseň a vyznání.

14.02.2021 14:24:08 | jenommarie

Ta je krásná, :) cítit z ní touha nebýt sám a milovat . ST*

14.02.2021 14:20:57 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí