Talíř borůvek

Talíř borůvek

Anotace: Letní báseň o borůvkách a lásce

Sbírka: Verše z bytu

V jednom horkém dni
seděli jsme před domem
na lavičce s nohami u sebe
v klíně leskne se sněhový talíř
s modravými míčky
jež lákají nás k ochutnání

Ve zlatém prachu poledního slunce
zvoní měděné lžíce o hranu talíře
než prázdné talíře odložíme
na dřevěnou desku zahradního stolku
sladkou chuť borůvek na tvých rtech
chtěl bych naposledy olíznout

Tak jsem se k tobě nahnul
abych úcitil borůvkový parfém
jež se mísil s letním ovzduším
a tetelil se blahem kolem nás
moje náruč je prázdná
jak otevřený hrob a vykradený byt
jako opuštěné dítě v kojeneckém ústavu

V mých vzpomínkách se prudký žár
střídal s deštěm a soustavou blesků
jež doprovácel početný orchestr hromů
hřejivé dlaně slunce se opírají
celou hodinu do našich srdcí
během letního lijáku a bouřky
modravé okraje talířů smyje déšť
Autor Petr27, 05.08.2021
Přečteno 225x
Tipy 7
Poslední tipující: gallatea, mkinka, blues, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a vy ďalej opojení borůvkovým parfémom túlite sa k sebe medzi kvapkami...aaaach, krásna spomienka na leto!

09.10.2021 22:34:33 | gallatea

díky :)

09.10.2021 22:38:29 | Petr27

Nádherná, ST

05.08.2021 23:20:33 | Vivien

Díky :)

06.08.2021 06:51:57 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí