Obraz z Bedřichova

Obraz z Bedřichova

Anotace: Krásy Bedřichova ve formě umění

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Nebe, jako modrý rám,
jenž zdobí obraz malý
dobře tu krajinku znám
o Bedřichovu pěju chvály

Slunce do plátna čmárá
každou chvíli barvy míchá
cítím v Bedřichově vůni jara,
jak nostalgií ustavičně dýchá

Bedřichov má paletu pestrou
v létě zpocené tváře pozlatí
vesnice byla, jako mojí sestrou,
jež za krásný obraz draze zaplatí

když nebe potáhlo modrý flór
a Bedřichov nasál jara dech
ptáci ve výši zpívají chór,
jejž od rána mají na rtech
Autor Petr27, 15.01.2022
Přečteno 133x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, šerý, Kan, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať žije Bedřichov! :))

15.01.2022 22:32:45 | jenommarie

díky :)

15.01.2022 22:39:47 | Petr27

;)

15.01.2022 22:45:04 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí