Bedřichove, perlo jasná

Bedřichove, perlo jasná

Anotace: vyznání Bedřichovu

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Hlas Bedřichova, zve tě
do náruče pofoukat rány
tolik lásky v jediné větě
každý rok otevírá brány

Z té krásy jsem němý ,
jen Bedřichov vrátí hlas
budu spát v Tvé zemi,
až naplní se vyměřený čas

Léto struny pavučin napíná,
jako by slunce svíralo lyru,
s níž ráno vstává, večer usíná
a v dobách zlých dává víru

Můj Bedřichove, perlo jasná,
co ukrývá tě hluboká studna
vesnička, jak hvězda krásná,
jež zůstala ležet kdesi u dna
Autor Petr27, 18.01.2022
Přečteno 139x
Tipy 5
Poslední tipující: Sonador, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí