Máma ze vsi

Máma ze vsi

Anotace: Obec, jako matka,

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Bedřichove, jsem tvůj syn
spojený šňůrou pupeční,
úrodný zdál se tvůj klín
a všední dny jsou sváteční

V náručí už mne chová,
obec blízká, jako matka,
až přijedu do Bedřichova
otevírat bude zlatá vrátka

Z tvých mléčných žláz
budeš mne do smrti kojit
když odhalíš tisíc krás
musím se s obcí spojit

Pod kostelem u cesty žulové
slunce maluje v plenéru
na blankyt mraky duhové
a skončí někdy k večeru
Autor Petr27, 03.02.2022
Přečteno 176x
Tipy 10
Poslední tipující: Kan, Sonador, Iva Husárková, šerý, jenommarie, mkinka, Vědma
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tedy, vážeš báseň perfektně*

04.02.2022 01:23:11 | šerý

Díky :)

04.02.2022 10:06:19 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí