Březnová romance

Březnová romance

Anotace: Březnová vášeň

Je březen
a ranní déšť
ulici skrápí
jen dívčí nepřítomnost
moje srdce trápí.
V dívčích očích
vycházejí místo slunce
modré kvítky pod sněhem
a déšť zapadl v blátě
jako pancéřový vůz
vezoucí nepřátelské vojsko.

Chce dobít tvé srdce
jež nachází se na mém území
schované za plotem žeber.
Oddaně budu bránit
věrnou lásku beze zbraní.

Tví milenci však mají
lepší vybavení i palebnou sílu
děla vzhledu, minomety majetku
i houfnice svalů
tak mě nezbývá než skrýt se
v zákopu bytu.
Měsíc jak kvetoucí třešeň
pod níž jsme se kdysi milovali
postupně na obloze odkvete
tak rychle jako naše láska
Autor Petr27, 17.03.2022
Přečteno 211x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Vydima27, mkinka, Sonador, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí