O tání

O tání

… sladké ony chvilky sčítám

dvěma víčky, jedním srdcem.

Hodiny splývají s dny

ubíhaje po pásu života,

 

výrobní linky Odčítání času.

 

Jitro sychravou zahaleno šedí,

neb ulicemi kanálů proléváno je marnosti,

 

jen Ty,

mezi šelestem padlých múz,

tajemná i skvoucí

toulaje se bezbarvým létem.

 

Rozjímaje o zmrznutí a tání

jako o pravzoru citu

a v pěst zaťatá téměř

doufaje Tvého podání.

Autor Caliéry, 05.08.2022
Přečteno 171x
Tipy 8
Poslední tipující: paradoxy, Psavec, šerý, Sonador, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí