Šípkový keř

Šípkový keř

Anotace: Večerní romance

Sbírka: Jitřenka v medu

Ohnivé kapky rubínu
v září dozrály
na šípkových keřích
jen zrcadlo nebes
přes sebe přetáhlo
mlžný potah,
jak na sklo podzim dýchl

Máš od večera
orosené vlasy,
v nichž slyším jen
tichou melodii
němých hlasů řeky
a vlídných slov žen

Stín za záclonou
vrhá tmavé obrysy
do dívčího klína,
když se obloha zatáhne
šedivé mraky plují
jako hejna jeřábů z nichž
sype se stříbrný popel
do vlasů tvých
Autor Petr27, 05.09.2022
Přečteno 235x
Tipy 6
Poslední tipující: Stanislav32, Frr, Protos1182, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí