Podzimní píseň

Podzimní píseň

Anotace: Verš - sylabotónický; Rým – A, B, C, B; Počet strof – 7

Podzimní píseň

Bělavé se mlhy pnuly,
pod nebeskou bání,
meluzíny soropěly,
z polí luk i skrání.

Mocný vítr velectěný,
po obloze svištěl,
světu vládl silou chrabrou,
z koutů světa prýštěl.

Kupky mráčků potemnělých,
nad zemí se nesly,
nad vrcholky vysokými,
dlouhé míle přešly.

Deštík sněhem ojíněný,
zkrápěl lesní luhy,
dálný obzor utápěl se,
v záři křehké duhy.

Zlaté lístky neposedné,
na pokraji hájů,
širou zemi pokrývaly,
kolem vodních rájů.

Neskomírná vášeň chladu,
krajinou se nesla,
první hvězda na obzoru,
z lůna nebe vzešla.

Podzim vláhou pohlazený,
snášel kapky snivé,
umem divů ledokrásných,
vítal vločky divé.
Autor Romantik, 07.12.2022
Přečteno 104x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

07.12.2022 16:23:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí