Tanvaldská kaplička

Tanvaldská kaplička

Anotace: Regionální báseň :)

Sbírka: Zimní zahrada

Tanvaldská kaplička ve stínu lip
jejíž hubené větve jí stíní
tehdy v létě dali jsme slib
před tou drobnou svatyní

Teď kapličku sníh halí
do bílých pledů z vlny
ačkoliv je jaro v dáli
jsem stále dojmů plný

Stojí tanvaldská kaplička
jíž vysoká tráva ukrývá
samotná stavba maličká
celý rok krásou oplývá
Autor Petr27, 22.12.2022
Přečteno 128x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, Bufik, Fialový metal, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí