Divouci úsvit horsky

Divouci úsvit horsky

Stříbřite rosy chladojemne,
laskaly první sněžinky,
půvabné svahy slicnonezne,
lákaly větry carozpevne,
u krásné hajní mytinky,
hyckaly stěny skálopevne,
na vršku luzni krajinky.

Jedlové stromky velebné,
po kraji lesa rostoucí,
studeným sněhem pohlazene,
sklanely větve roztřepené,
pod říčkou svižně tekoucí,
od křehkých vloček políbene,
vítaly úsvit divouci.

Paprsky slunce sladokrasne,
zakryly husté stromoví,
skrapely horské pláně dive,
pod modrým nebem milostive,
měnily pokryv ledový,
v korunách smrčin proměnlivé,
snášely odstín růžový.
Autor Romantik, 23.12.2022
Přečteno 134x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Dejvis, mkinka, Stanislav32, Fialový metal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

23.12.2022 11:26:09 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí