Dolomity alpské

Dolomity alpské

Strminka příkře prudkosvahá,
krášlila skvostný horský skalní štít,
krajinou zářil jasný slunce svit,
údolí vládla mlha vlahá,
líbala vzkvětle krásné trávníky,
i mechem provoněné lesíky,
po dálných luzích směle roztroušené,
oudolím cválaly srnky něžné,
poblíže největší skráně mezné,
se jaly píti z říčky velebené.

Růžiny rudě čaroskvoucí,
hýčkaly sličné břehy jezerní,
hleděly v dálné svahy severní,
pod modrým nebem se vinoucí,
kde malé sladké stádo kamzičí,
slýchalo slastné zpěvy slavičí,
zahradám alpským blaze zaslíbené,
oddaně zcela svodům vůkolním,
klusalo k horským pláním náhorním,
vítati mráčky z nebes narozené.
Autor Romantik, 11.01.2023
Přečteno 174x
Tipy 6
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, Vivien, danaska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když se Romantik vydá do hor, vzniknou z toho krásné verše. Ráda dávám ST a přidávám pozdrav z Prahy. Daniela

11.01.2023 18:58:27 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí