Sonet o rodném městě

Sonet o rodném městě

Anotace: Báseň o dívce z rodného města

Sbírka: Zimní zahrada

Má drahá Naty, chci za tebou jet
do svého rodného města
z jehož lůna tři věže ční,
ačkoliv Jablonec ještě spí
pod peřinou noci.
Neony z obchodních domů mi září na cestu
když měsíc pod mraky
stříbrný lampion zháší

Šel bych s tebou
kolem přehrady
kde slunce zamrzlou hladinu zrcadel rozbíjí
a splétá v nich sítě prasklin
z těch chladných vod
kachny vzlétají, jako větroně
a pak s námahou lomcují perutěmi
o studený vzduch.

Mohli bychom zajít do Tyršáků
kde na nás čekají
jenom mokré lavičky,
jež zvou k usednutí
ale hrozilo by nám nastydnutí
proto vytahuji z kapes dvě lahve vína
aby nám to bylo jedno
ale přesto brzy odcházíme
z potemnělého parku vstříc
do nehostinné náruče rodného města
Autor Petr27, 20.02.2023
Přečteno 141x
Tipy 7
Poslední tipující: Bufik, šerý, Jeněcovevzduchukrásného, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tedy, nevím zdali "sonet?" Ale jinak poklona básníče! Zamlouvá se mi taková poezie*

20.02.2023 16:50:58 | šerý

Děkuji název sem si vymyslel bez ohledu na druh básně:)

20.02.2023 19:53:58 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí