Před klubem

Před klubem

Anotace: Vzpomínka na V.Hraběte dnes je tomu 58 let co nás tragicky opustil :/

Sbírka: Zimní zahrada

Na začátku března stojíš
sama před jazzovým klubem
a vychutnáváš si
jednu cigaretu za druhou
zrovna z úst vydechuješ
sivé kytice kouře
když v tom přišel vítr ten šmírák!
Jenž ti kouká pod sukni
začalo sněžit a vločky tvé vlasy
orosily jak jarní luhy

Sníh jak čistý list mého notesu
do nějž verše napíšu záhy
zatímco chlad ti do tváře
vepsal obavy o vlastní zdraví
proto si típla poslední cigaretu
a vešla jsi zpátky do baru
neony z hospod náhle zhasly
stejně jako má naděje
že Tě ještě někdy spatřím

neboj tebe si s jinou nespletu
tvůj dech po pár deci nasál režnou
neposedné vlasy hoří po fernetu
chtěl bych tuze znát duši něžnou
Autor Petr27, 05.03.2023
Přečteno 147x
Tipy 6
Poslední tipující: Stanislav32, Kan, Bufik, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aha, no vidíš. Díky za upomínku a pěkné čtení.*

06.03.2023 00:27:46 | šerý

Děkuji ti:)

06.03.2023 10:35:56 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí