Malebná zákoutí vltavská

Malebná zákoutí vltavská

Skalnaté břehy zátok říčních,
v meandry božské splývaly,
půvabné sbory orlů sličných,
pod mračny bystře létaly.

Spletité tůně ramen vodních,
z rozlehlých lesů tekoucí,
vítaly kvítky bylin rolních,
po rosných skráních rostoucí.

Borové háje starodávné,
smaragdy české kotliny,
rozkošné ráje veleslavné,
shlížely v dálné krajiny.

Zelené vršky kopců pestrých,
poupátka křehká skrývaly,
křoviny šumné zvuků hvězdných,
s anjelským světem splývaly.

Spanilé vůně fial vonných,
vábily úsvit medový,
rozličné shluky travin lučních,
brázdily porost mechový.

U meze sluncem osvícené,
pnuly se bučí jalůvky,
pod smrky v touze velebené,
přesladké zrály borůvky.
Autor Romantik, 23.03.2023
Přečteno 127x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, CULIKATÁ, mkinka, Dreamy, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za výlet...:)

23.03.2023 15:53:58 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí