Půvaby májové

Půvaby májové

Přeháňka jarní divukrásná,
skrápěla skráně rosou osvěžené,
nebesy plula duha jasná,
nad zemskou nivou blahoslastná,
vstoupila v bory sluncem ozářené,
mlhavou parou lehce políbené,
pod říší nebes něžně zářila,
blankytný obzor jemně barvila.

Hry stínů stromů převelikých,
pokryly luhy mechem obklopené,
do růžin svěže roztoužených
i rudých máků rozechvělých,
vlétaly včelky malé velectěné,
hledaly kvítky vůní prostoupené,
palouky horské sličně brázdily,
k pastvinám rajským svižně mířily.
Autor Romantik, 16.04.2023
Přečteno 182x
Tipy 6
Poslední tipující: Fialový metal, Nazgulll, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí. Působí uklidňujícím dojmem.

16.04.2023 22:14:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí