Rujana - nejkrásnější ostrůvek evropský

Rujana - nejkrásnější ostrůvek evropský

Anotace: Ostrůvek lásky romantické přírodní

Modravé moře divuspásné,
smývalo skvostné břehy rujanské,
oblohou zněly racčí sbory hlásné,
z obzoru vlály větry severské.

Rozlehlé pláže dálné kamenité,
v stromoví bujné tiše splývaly,
hladily divé vlnky rozmanité,
s příbojem silným sličně obrovité.

Útesy bílé sladce křídomléčné,
do hlubin příkrých strmě klesaly,
pod rouchem nebes navždy nekonečné,
květenu skalní něžně líbaly.

Bukové torza stromů potopených,
smáčené jemně proudem baltickým,
skolené vůní vánků drahocenných,
o lásce snily veršem lyrickým.

Věnováno národu německému
Autor Romantik, 28.06.2023
Přečteno 84x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí