Déšť za tvým oknem

Déšť za tvým oknem

Anotace: Deštivá romance

Soused déšť na tvé okno ťuká,
jako by s větrem přinesl zprávu
kterou úhledně psala moje ruka
jak v dívčí kráse marně plavu

Štěpánko, déšť ti vlasy smáčí
a hnědé pramínky mizí v louži
vždy, když se na nás nebe mračí
bez tebe se duše velmi souží

Z mraků nad Bedřichovem zbyl cár
zatímco slunce nemá co na práci
ach Štěpánko, jsi nejvzácnější dar
skrytý ve tvém venkovském paláci

Každou kapku vyměním za dukát
který v horkých dlaních svírám
ať můžu, jak déšť na tvé okno zaťukat
a tys krůpějí na skle, jíž stírám
Autor Petr27, 06.07.2023
Přečteno 144x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, zde.neck, kozorožka, Marry31, Žluťák, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné.

07.07.2023 21:26:04 | mkinka

Moc děkuju :)

07.07.2023 22:36:14 | Petr27

Štěpánu, jistě dobrá romance osloví*

07.07.2023 01:30:54 | šerý

Uvidíme :))

07.07.2023 04:53:11 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí