Kalich

Kalich

Anotace: Romantické verše

Jsem jak kalich, z nějž víno kane
z plodů zralých temný rubín plane
ach Tvé oči voní medem lesním
když struny zvoní, láskou teskním

Jdu kolem luk a známých míst
kde slyším zvuk z ptačích hnízd
rovněž kytary tón a tvůj hlas,
jak z kostela zvon, zněl v nás

Štěpánko, píseň milá zní v obci
v Bedřichově jsi žila mezi kopci
zde leží kraj nám oběma známý
tak o něm hraj, ať mé srdce mámí

Tvůj překrásný zpěv, se nesl chatou
a víno pění,jak krev,když jdu za tou,
co Bedřichov chrání v malém podkroví
však nemám stání, než Štěpánka odpoví
Autor Petr27, 08.07.2023
Přečteno 125x
Tipy 12
Poslední tipující: Tvbm, Žluťák, šerý, jenommarie, kozorožka, mkinka, Stanislav32, paradoxy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No vida, jakou máš inspiraci. Povedené to máš*

09.07.2023 02:50:11 | šerý

Děkuji :)

09.07.2023 09:15:03 | Petr27

Krásná báseň. :)

09.07.2023 00:44:19 | jenommarie

Díky :)

09.07.2023 09:17:28 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí