Medová studánka

Medová studánka

Anotace: Romantické verše o Štěpánce

Ty moje medová studánko
uprostřed bedřichovského lesa,
až k ní půjdeš Štěpánko
uslyšíš, jak mi srdéčko plesá

Čistou vodou tváře smýváš
sotva jsou, jako saze z komína
snad dost citu v srdci skrýváš
když na tebe jinoch vzpomíná

Štěpánka mne medem obdaří,
ale přesto bez ní hladem hynu,
jako by Tě včely šimraly po tváři
a toužily usednout do tvého stínu

Tvé vlasy voní, jak dřevo kytary,
když prsty brnkneš o struny
s večerem zdá se svět bujarý
v pozorném objetí mazlivé luny
Autor Petr27, 11.07.2023
Přečteno 128x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Stanislav32, Kan, Fialový metal, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí