Půvabná romance popůlnoční

Půvabná romance popůlnoční

Vlahý větřík červencový,
křehkou nocí sladce plul,
nad skalisky nad jezery,
břesknou silou něžně dul.

Jemný odstín indigový,
skrze mráčky prosvítal,
na obloze bolid snový,
třpytné hvězdy přivítal.

Sličný srpek lůny spásné,
ozařoval rosnou zem,
splétal světlo lásky krásné,
milujícím paprskem.

Soví zpěvy přenádherné,
prostoupily vzrostlý bor,
s vůní lesa zaslíbené,
soropěly v lůno hor.
Autor Romantik, 27.08.2023
Přečteno 123x
Tipy 9
Poslední tipující: RadekČ, Psavec, Ophelia81, jenommarie, cappuccinogirl, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná poezie*

27.08.2023 12:29:05 | jenommarie

moc příjemná a oslovující poetika...

27.08.2023 12:07:41 | cappuccinogirl

1*

27.08.2023 11:53:43 | IronDodo

Hodna tvého Liter ega!:)

27.08.2023 11:27:05 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí