Slavičí píseň milostná

Slavičí píseň milostná

Slavík sličný píseň zpíval, o družce jenž v mysli měl,
horám lesům, ladným stráním, medným hláskem soropěl,
trylkem zvučně lehkojemným, divou vášní čaroval,
od rozbřesku do setmění, on ji tuze miloval.

O veršíku sladkém sníval, i půvabně rozjímal,
srdéčko své dámy ptačí, něžným tónem dobýval,
pod modříny v koutku stinném, bájekrásně hlaholil,
že si lásku navždy věrnou, romanticky vyvolil.
Autor Romantik, 12.09.2023
Přečteno 85x
Tipy 5
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, CULIKATÁ, Žluťák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něžné, líbí.

12.09.2023 19:43:17 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí