Skleněnka

Skleněnka

Anotace: ...taková malá skleněná kulička pro radost

 

Jak smutné

že si ji nikdo dříve nevšiml

takové krasavice

Jak dlouho byla asi opuštěná

a bez doteku teplé dlaně

že se zatoulala

i to se stane

různé jsou osudy

možná i oči uplakané

Krčila se na kraji cesty

v parku

skrytá pod kloboukem

z papírového pohárku

Vzal jsem ji do ruky

pohladil

polaskal

vdechl ji znovu život

Celá se rozzářila

naproti slunci bylo vidět

jak v ní tančí

přenádherná víla

 

      ***

"co to máš?"

asi čtyřletá holčička

se mě ptala

kde se vzala 

nevím

"to je skleněnka

a v ní kouzelná víla"

pravím

Její obličej se rozzářil

vzala ji do dlaní

usmála se

a povídá

"panenka"

ukazujíc prstíkem na ni

"ne panenka

ale kouzelná víla"

vysvětluji

Chviličku zapřemýšlí

skleněnku sevře v pěsti 

vyhrkne

"princezna"

a běží za maminkou...

 

      ***

ucítil jsem

jak zavonělo v parku

štěstí

 

Autor Alias, 13.09.2023
Přečteno 129x
Tipy 14
Poslední tipující: IronDodo, narra peregrini, CULIKATÁ, Psavec, Marten, Kaňka, Anfádis, Žluťák, mkinka, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jé,to je milé :) takové pohlazení mi dnes přišlo vhod.. takže děkuji!

14.09.2023 11:37:15 | narra peregrini

Skleněné kuličky a v nich naše vzpomínky na dětství..

13.09.2023 22:08:51 | CULIKATÁ

...fajn nápad...;-) i romantickej příběh...

13.09.2023 20:31:02 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí