Líbezné klenoty Alanie slunné

Líbezné klenoty Alanie slunné

Anotace: Po mé osobní návštěvě sluncem osvícené Alanie věnuji národu tureckému tyto lyrické verše psané srdcem svým:

Zpívaly skvostné cikády,
ve stínu borovic krásných,
skládaly božské romány,
plaménky lásky jen slastných.

Pod skalou horské útesy,
stromovým bujným obrostlé,
lákaly ptactvo pod lesy,
na plůdky chuti výsostné.

Slovutný příboj spanilý,
rozhýbal vlnky houpavé,
mořešum hvězdně vášnivý,
notoval sloky zlatavé.

Půvabný měsíc bělostný,
roztoužil mráčky turecké,
nádherný racek bytostný,
soropěl verše epické.

Růžové kvítky bougenvil,
sváděly modro nebeské,
poznaly rozkoš rajských chvil,
vítaly slunce andělské.
Autor Romantik, 29.09.2023
Přečteno 73x
Tipy 6
Poslední tipující: CULIKATÁ, cappuccinogirl, Anfádis, IronDodo, Marťas9, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné

29.09.2023 08:45:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí