Podzimní půvaby divukrásných skal

Podzimní půvaby divukrásných skal

Hlaholem zpěvným zurčel potok divý,
plynoucí královstvím rozeklaných skal,
mýtině vládnul úsvit sladkosnivý,
údolí pohladil deštných kapek bál.

Listoví dubu větrem políbené,
šumělo zvučně tajem ladných krás,
mlhavé páry ránu zaslíbené,
zakryly dálný lesohajní sraz.

Pomněnky malé něžně modrožluté,
mechovým měkkým zcela obrostlé,
hladily velké sličné horské sutě,
medovou vůní lásky milostné.

Vůkolní vřesy stráni čarojemných,
vzkvétaly v barvách slasti honosné,
laskavý bělmo prvních vloček sněžných,
skláněly kvítky k slunci výsostné.
Autor Romantik, 17.10.2023
Přečteno 98x
Tipy 9
Poslední tipující: IronDodo, Bufik, Psavec, mkinka, Frr, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí