Milenci s orchidejí

Milenci s orchidejí

Anotace: Taková lehoučká báseňka :-)

 

Milenci s orchidejí

Kráčí si dva milenci

spolu po kočičích hlavách

Oči maj jen pro sebe

hezký muž a jemná dáma

 

Kulisy města krásné

ze stánku voní závitky

Život už páru chystá

do alba milé zážitky

 

Květinářka za pultem

ve spěchu kytici váže

Zaplatit-li může spěšně

někdo nevrle se táže

 

Pohledy směr na svou tvář

květinářka náhle cítí

Nepatří však vůbec jí

nýbrž ve výloze kvítí

 

Za sklem stojí milenci

"Pověz, kterou?" on se zeptá

Slečna rdí se nesměle

"Orchidej, ach!" ona šeptá

 

Cinknou dveře obchůdku

vychází pár s orchidejí

Za ruku v čirém štěstí

spolu navždy jít si přejí

 

Květinářka za kasou –

po růžích voní otázka

na příběh z květin další

Čí bude další procházka?

 

***

 

Autor Amarylka, 27.02.2024
Přečteno 82x
Tipy 10
Poslední tipující: Marťas9, Psavec, Ondra, kozorožka, o3_gambit, Chane, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí