Májové dary přírody

Májové dary přírody

Malý čmelák čarokrásný,
z kvítku na květ přelétal,
skřivaní zpěv mnohohlásný,
nivami se rozléhal.

Statný javor osamělý,
na vršíčku vyrůstal,
pod ním hvozdík rozechvělý,
kapky rosné přivítal.

Říční pramen melodický,
ze skaliska vyvěral,
v šumné kráse romantický,
do údolí proudil vdál.

Luční máky karmínové,
provoněly sličný máj,
hbité srnky sametové,
velebily horský háj.
Autor Romantik, 28.02.2024
Přečteno 53x
Tipy 7
Poslední tipující: o3_gambit, Psavec, Žluťák, Chane, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Působivé.

28.02.2024 20:05:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí