Vylepši mě

Vylepši mě

Vem si mě do parády,
udělej se mnou,
všechno co je potřeba,
co ti připadá správné,
to, co ti akorát bude po chuti,
třebaže to není obecně vhodné.

První si však pozorně prohlédni
každou část mého těla,
ohodnoť každý můj vlas,
záhyby kůže a rysy,
a pak mě celou proměň,
vylepši a zkaž.

Otiskni se na mně
jako razítko s inkoustem,
znovu mě nauč mluvit,
a dívat se na svět
jiným pohledem, jinýma očima,
jako ta nová já.

Natři mě na jiný odstín,
mluv se mnou cizími jazyky,
udělej ze mě jiného člověka,
po kterém bude volat
každý z hlasů tvojí touhy,
a pevně mě drž.

Autor girasole, 22.03.2024
Přečteno 96x
Tipy 15
Poslední tipující: Ondra, enigman, kudlankaW, Chane, Frr, Žluťák, cappuccinogirl, Tomcat, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná báseň-podmanivá, milá Girasole*

16.04.2024 11:03:55 | Ondra

nápodobně...

28.03.2024 09:40:28 | enigman

No teda...tohle je silný!

22.03.2024 22:52:19 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí