Madona od Zrzavé Herty

Madona od Zrzavé Herty

 

neposmívej se dogmatům -
zblázněné archetypy
prorostly z prvotního kalu
do vysokých kanceláří
odpusťte velebnosti

Panenská příroda
rodí každý rok znovu
bez poskvrnění
ale ty a já
se skvrny už nikdy nezbavíme
na nepopsané tváři

první zápis
se vryje nesmazatelně
propíše se až na dno
do spleti kořenů

květu na hladině
se dá navždy dotknout
v bolesti        při mně stůj
ale kde není bahno
je ticho pod srdcem

jen malou chvíli
jsem byla tvou Madonou

 

Autor Améba, 04.05.2024
Přečteno 47x
Tipy 15
Poslední tipující: Jan Kacíř, jort1, Sonador, Tomcat, RadekČ, kozorožka, Žluťák, Psavec, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc dobré!*

04.05.2024 22:06:43 | Sonador

zaslouží si ST, ale hloupě jsem se uklikl, přijmi mou omluvu

04.05.2024 11:55:08 | zase já

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí