Zářivá budoucnost

Zářivá budoucnost

Anotace: Tam kde slunce září v jaderné záři.

Sbírka: Paralelní

Tam někde daleko kde lidi pobíhali,
tam voda s toxiny v močálech se kalí.
Tam kde byl kdysi vzduch a květů vůně,
je dnes jenom smrt a jedové tůně.
Tam kde kdysi dávno stály krásné vili,
jen radioaktivní ruiny na památku zbyli.

Ve velkých slavných městech kdysi život byl,
dnes však jenom kráter v mrtvý Zemi zbyl.
Na místech nad kterými kdysi pluly mraky,
leží dnes jenom rezivých tanků vraky.

Pohled zpátky v čase jak se tehdy žílo,
jak to na Zemi za dávných dob bylo.

Miliardy lidí zde na Zemi žili,
o peníze, ropu, moc se hašteřili.
Všechny země světa vytáhly do války,
nehledíc přitom na lidstva morálky.

Flotily letounů jako mraky černé,
nezbylo nic živé, jen zničená Země.
Milionové vojská proti sobě bili,
až dokud konečně jedni zvítězili.

Nepřítel byl zničen města vypálené,
mrtvá lidská těla v kouři zahalené.

I když poražen jen tak se nevzdají,
v lesích severských k pomstě se chystají.
Tam sílu sluncí konečně spoutají
a své nepřátele krutě si podají.

Stopy na obloze od střel jaderných,
náš svět řítí se do útrob pekelných.
Tam někde daleko kde slunce září,
zaniká další město v jaderné záři.

Protivník reagoval též tvrdým útokem
a krev nevinných již tekla potokem.
Všechno již zmizelo mrtvých lidí masy,
tohle je konec naší lidské rasy.

Příběh je pravdivý, ano správně čtete,
nestal se však v našem ale v paralelním světě.
Autor heker-1, 06.10.2013
Přečteno 912x
Tipy 5
Poslední tipující: KatkatkaW, Wolf-man Darel, Hopsinka, WhiteRayne
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je styl psaní, co mám rád !!
ST :-)

10.12.2013 18:09:58 | Wolf-man Darel

Ty si TALENT!! Ja som sa pokúšal spraviť postapocalypticku baladu ale v porovnaní s týmto?? Si pripadam ako amatér :) proste EXCELENTNÉ z veľkým E!

08.11.2013 21:38:17 | WhiteRayne

Díky, nápad přišel jenom tak na noční v práci. Pak jsem to několikrát předělal a vzniklo tohle.

10.12.2013 17:59:44 | heker-1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí