Planeta

Planeta

Anotace: Stalo se před lety v paralelním světě.

Sbírka: Paralelní

Osamělý svět, kdesi ve vesmíru.
V sobě však ukrývá obrovitou sílu.
Lidi chamtivý chtějí jej vytěžit,
Energit z jádra pro sebe zpeněžit.

Přímo nad pólem komplex si postaví,
Energit z jádra rychle k nim dopraví.
O množství síly potuch neměly
A tak ze smrtí šachy si zahrály.

Taktika špatná,
král padá k zemi.
Zkáza neodvratná,
osud zpečetěný.

Jiná možnost není,
žádný vykoupení.
I tohle stavění ,
Na cestě ke zničení.

Výpočty jsou chybný,
něco se již děje.
Plášť je přetížený,
jádro pořád hřeje.

Něco je špatně, alarm ten jen houká,
vědec vyplašeně na kontrolky kouká.
Pohroma přichází jádro se již hroutí,
plášť reaktoru pod tlakem se kroutí.

Chladící systém nedá se nahodit,
zbývá jen komplex do vzduchu vyhodit.
Dřív než reakce plně se rozběhne,
a plamen plazmový do jádra prošlehne.

Ať trosky budov plášť rychle zatíží,
rádius exploze tím podstatně se sníží.
Všechno tak narychlo, tolik málo času,
nemáme hexogén, no tohle je k ďasu!

Mohutná exploze krajinou zaduní,
komplex ve vteřině v suť se promění.
Výbuch nepomohl, chyba se vloudila.
Absence hexogenu záchranu zhatila.

Plazmový proud již cestu si razí,
až z jádrem planety nakonec se zrazí.
V zemi pak započne jaderné štěpení,
a další planeta v hvězdu se promění.
Autor heker-1, 02.04.2014
Přečteno 919x
Tipy 7
Poslední tipující: KatkatkaW, Zrska, Aiury, SmallGeorge
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nezáleží jak je text dlouhý tedy alspoň mě asi tu jedinému mimoňovy pokud vtáhne a zaujme..co z krátkýho pokud stoji za ..a tak;) no tohle je origoš tohle se tu moc nevyskytuje tohle nasazení až přímo poeziovědeckoztvárněný jo palec nahoru ,dobře jsi to uchopil protože neni lehký psát v tomto stylu ..konečně taky jinej žánr než láska atd. Tak jo ať ti to píše dál tak zajímavě a neotřele..to víš sto lidi a každej bude mět jinou chuť ty jsi se do mé strefil ..jsi dobrej sniper ;)))

03.04.2014 08:58:35 | xoxoxo

Dost dobré, nejdřív se mi to číst nechtělo, moc dlouhé, ale pak jsem si řekl: "Kámo zaspal jsi dobu, měls to napsat v roce 2012." :D

02.04.2014 16:00:36 | SmallGeorge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí