Cybertron

Cybertron

Anotace: Krátká báseň o planetě Transformerů.

V galaxii daleké, tam kam lidé nedolétnou,

leží jedna planeta, zahalená mlhovinou.

Není plynná, ale přesto obrovská je,

Není kamenná, ze zvláštního kovu je.

Takový nikde nenajdeš.

Žili na ní obyvatelé,

válečníci i stavitelé.

Ne však žádní lidé, bdili nad nimi Primeové. 

Každý Prime moudrý byl,

hájil mír a zájmy dobra.

Spavedlivý svět tehdy byl,

v jejich dobách síly obra.

Avšak nic netrvá věčně...

Dva silné národy této planety, velmi si podobné,

se nesnesli jako ohen a voda - dva živly sobě zhoubné.

Jedni po moci toužili,

druzí jim v tom zabraňovali.

Jedni ničili, co druzí chránili.

A v tom chaosu vyvstala nenávist

a z nenávisti válka.

Nekonečně dlouhá válka...

 

Opustili planetu zpustošenou.

Ani neřekli Nashledanou.

Opustili ji a šli hledat zdroj,

jak rychle ukončit tento boj.

 

Planeta Cybertron je opuštěnou, tichou,

jen s několika stále přežívajícími tvory.

A tak ruiny Cybertronu zpívají smutnou píseň.

Čekají na den, kdy život vrátí se zpět...

 

Autor Omega1, 21.07.2016
Přečteno 562x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí