Hvězdy

Hvězdy

Anotace: Báseň složená s touhou po vesmírném nekonečnu a otázkou: "Zůstali jsme tu sami?"

Dlouhý pohled vstříc hvězdám,

upřený ke vzdáleným jejich cestám.

Mé oči ztracené v prostoru,

zakleté v němém hovoru.

Má mysl toulá se vesmírem,

okouzlená tím chladným mírem.

Avšak v duši temný stín,

jsme my tím druhem posledním?

Ticho prostupuje Mléčnou dráhou,

naplněnou hvězdnou těžkou váhou.

Života bys hledal ztěžka,

to ví lidé Země dneška.

Lidé ale věří dál,

život i jinam zavál.

Nejsme ve vesmíru sami,

další rasy jsou tu s námi.

Dlouhý pohled vstříc hvězdám,

upřený ke vzdáleným jejich cestám...

Autor Omega1, 16.04.2017
Přečteno 895x
Tipy 1
Poslední tipující: Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí