Nápis na obloze

Nápis na obloze

Anotace: Báseň o tom kdyby se na obloze objevovaly nápisy :)

Na obloze se objevil velký nápis
který sepsali tažní ptáci svými pírky
svůj žal ,že ve víně utápíš
já zatím vložil poslední báseň do sbírky

Ti ptáci seděli na tvé římse
zatímco ty uvnitř dopíjíš horký čaj
Obloha zamračila své čelo a hřmí se
,,ó bouřko líbezná dlouho mi tu hraj ''

Na nebeské divadlo zříš schovaná za závěsem
když déšť bubnoval střechám na poplach
při každičkém blesku uskočíš s úděsem
o hranu koberce si nechtěně zakopla

Pád na zem vyplašil ty opeřence
zmizel i nápis psaný na obloze
tys jen vzdychla však jen tak tence
ráno jsem tě našel ve zkroucené poloze

Zraněnou tě odvážím sanitkou do nemocnice
zlověstný nápis hlásá že neodejdeš živá
jas toho textu ozářil pokoj tvé ložnice
zatím jsi ženou svého muže má milostivá
Autor Petr27, 06.10.2017
Přečteno 885x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Frr, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

KRÁSNÁ, ALE ZÁROVEŇ SMUTNÁ.Inu, tak to v životě chodí.Ale má ,, jádro."

27.01.2020 22:39:33 | Jaruška

díky moc :)

27.01.2020 22:43:21 | Petr27

Trochu tragedie.
Snad ta žena žije.

06.10.2017 18:09:57 | Kapka

Snad zůstane živá...když četla na obloze krásná slova..že je ženou muže milostivá

06.10.2017 17:26:25 | Šípková Růženka

Díky snad ano :)

06.10.2017 17:44:18 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí