Sen snílkú

Sen snílkú

Anotace: Toto je moje prvotina , kterou někde zveřejňuji.

Vesmírný chaos
nesmírné vzdálenosti.
Co jsi člověče?
A co tvé dovednosti?
Že ač vázán k Zemi,
přec vesmír víc tě láká,
než vlastní Země,
jež život všemu tvorstvu dává.

Na co chceš najít odpověď.
tam mezi milióny hvězd?
A myslíš , že ti odpoví?
Ach snílku jeden bláhový!
I já se občas zkouším ptát
a od všeho se odpoutat.
Hvězdnou krásou pak okouzlen,
opouštím ve snu naši Zem.
Ta místa, kde se ocitám,
jsou jiným očím ukryta.
Pak přijde opět den,
v něm rozplyne se každý sen.
Jen střípky někdy po něm zůstanou,
však jistě ,ty hvězdy nad hlavou.
Bláhovci, který hvězd se ptá,
víc skrývá se ,
než odkrývá.
Autor Etilik585, 08.08.2018
Přečteno 626x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Tlachapoud, Jort, blabal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí