Němé moře

Němé moře

Anotace: trochu ukecaný popis milování

Když spolu v noci létáme na divoké kytaře
jsme nejblíž nanebevzetí i dopekladání
a chvíli před koncem
když s vytrženými pojistkami se řítíme kolmo vzhůru
pokaždé narazíme na hvězdnou báň
a s naraženým nosem a zpocenými křídly
spadneme do zpěněné postele
do horkého moře odkud jsme vystartovali
jako balistické střely odpálené z potopené základny
odpálené z ponorky střežící výsostné vody našich srdcí
jsme chvějící se rakety
které se za letu mění v labutě
a z labutí v tygry
jsme útočné střely se samonaváděcím systémem
které spolu komunikují zkreslenými hlasy
a při výbuchu se rozpadají v trosky
které se během pádu samy skládají
ve slepé živočichy s vyschlými ústy
a planeta pod námi je zalitá pravěkým mořem
v němž vzniká nový život
a jehož hladina se nad námi zavře a oněmí
Autor zef, 10.07.2005
Přečteno 1120x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí