JABLKO, SYMBOL HŘÍCHU

JABLKO, SYMBOL HŘÍCHU

Anotace: Nic není, jak se zdá ... a city jsou jak svíce vyhaslá ... a na prodej je láska tvá... Můj první příspěvek do téhle kategorie.

JABLKO, SYMBOL HŘÍCHU

Utrhni jablíčko, symbol prvotního hříchu,
moc mladá, přesto hříšná těla ráda máš,
dej pozor, ať znovu neztratíš svou pýchu,
v náručí jiného než včera usínáš.

A znovu nic není, jak se zdá...

Ukousni z jablka, krvavě rudého plodu,
věř, že není symbolem nevinnosti,
k hledání lásky užíváš svodu,
na prsty jedné ruky vejdou se tvé ctnosti.

A city jsou jak svíce vyhaslá...

Sněz to jablíčko, rudé jak tvá krásná ústa.
Kdo je tvým snem? Ve špíně schouplená spíš.
V prázdném srdci je zklamání, poušť pustá,
v prachu ulice máločeho si ctíš.

Proč na prodej je láska tvá?

Zahoď za sebe zbytky jablka,
když jdeš kolem, hlavy se k sobě rychle sklání,
tvá duše nevnímá, je vyschlá zátoka,
a oni šeptají: "To je ona, co jablka trhá na potkání!"
Autor Glloxy, 10.05.2008
Přečteno 859x
Tipy 13
Poslední tipující: Isobel, Dacryon Beata, Charibeja, Juan Francesco de Faro, Churry, Orichi, Montynka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc pěkně napsané (ST!). :-)

15.05.2008 18:38:00 | Juan Francesco de Faro

vim, kdo by si takove jablicko zaslouzil

10.05.2008 21:58:00 | Montynka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí