ráno

ráno

Anotace: Vzpomínka z výletu Paříž 1898.

Po provazech deště
stéká ráno do okapů střech
a smývá zbytky noci
ospalí kočí v kočárech
nadávaj na tu slotu
v klapotu koňských kopyt
jsou slyšet křiky kamelotů

Po provazech deště
stéká ráno
a buší do rolet
uzývaných krámků
jak nedočkavý zákazníci
po kamený dlažbě střípky vět
a ztracených dvanáct franků
vítr před sebou mete po ulici

Zas jedno ráno uplakaný
kdy nebe roní slzy slaný
nad městskou kašnou
krouží vrány
páni se dámám zmokle klaní.
Autor zenge, 23.03.2009
Přečteno 464x
Tipy 5
Poslední tipující: Marupiara, Rolnička, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Počasí nic moc,ale ta atmosféra je popsaná velmi hezky,jako kdybych tam byla.Ale to ty víš.

28.03.2009 13:24:00 | Marupiara

Veršíky se mi líbí, hezké a poutavé, čtivé.

23.03.2009 20:54:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí