Curro Jimenez

Curro Jimenez

Anotace: Madridskýmu slunci

Možná že budu dnes
Curro Jiménez
s košilí rozeplou
od uší k bradě se mi pnou
kotlety jako kráva
budu tím o kterým se ti zdává
nocí v svitu televizí
ten Španěl s horkou krví
co objeví se a pak zmizí

Potkáš mě večer kolem pátý
v koridský aréně
o svátku svatých nestydatých
jako býk vidím červeně
když tolik kolem krásných žen
jsou rozvášněny krví
jde vo to popoprví

V noci se cournem Madridem
v taverně srknem panáky
s tequillou takhle před jídlem
spatříme Goyovy přízraky...
Autor zenge, 22.05.2009
Přečteno 471x
Tipy 12
Poslední tipující: ziriant, Mbonita, Mario de Janiero, Rolnička, raďo
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dle mého gusta
ST

23.05.2009 22:33:00 | Mbonita

Je to hezká báseň.

23.05.2009 20:22:00 | repi

...abych změnil se posléze v Curra Jimeneze, jenže tvář má má vředy, mnohem větší, než Kabir Bedi..(toliko úryvek z textu X.Baumaxy)

23.05.2009 17:34:00 | Rolnička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí