vdovec

vdovec

Anotace: mostům

Z růžový minulosti
do černý budoucnosti
..kráčím
Jsem rak tak krokem račím
trochu se mračím
radši se neotáčím
jestli jdu sám
nebo už v patách mám
tu divnou paní
který se nikdo neubrání

Přes mosty vratký
dva tam a jeden zpátky
a dávno na pohádky
nevěřím
k peklu dveřím
neb nebe není
v tomhle pokolení
a Řím zas hoří
rozedněním

A neklid v zemích klidu
a zmatek v pohlaví
a jen smrt střídá bídu
míjí a nezdraví
z bolesti staví pyramidu
a zanudluje rukávy

Z růžový minulosti
do černý budoucnosti
lávkami marnivosti
nad roklí žití
na lanech z nití
v sluncích a krupobití
zeshora mávám
a balanc zatím vyrovnávám
i když jsem na to sám....
Autor zenge, 25.08.2009
Přečteno 310x
Tipy 19
Poslední tipující: harmony, Zefi, Mario de Janiero, Le ver luisant, northcarolina, Churry, hašlerka, Květka Š., labuť, Zasr. romantik, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chtela bych znát cesticku tam, kam chodís na své básne.
ST

26.08.2009 02:41:00 | northcarolina

nádherné naléhavé verše a skvělé zakončení, škoda že mohu dát jen jedno ST!

25.08.2009 17:47:00 | hašlerka

Tak ta je bezesporu SuperTipová!

25.08.2009 16:29:00 | Kapka

Moc se mi to líbí,prostě paráda.

25.08.2009 11:32:00 | Květka Š.

Ta je jak břitva,drtivý dopad...Krásná ST:

25.08.2009 10:20:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí