od dráhy

od dráhy

Anotace: cestám

Paseme se v kontrihelu
na svazích střechy světa
obloha v akvarelu
modrým jak teta Margareta
co ráno na nádraží
ospalým vlakům mává
když voda v led se sráží
a od uší zimou mrzne hlava

Hlášení z ampliónů
na sloupech rezonuje
nadávky od perónů
to když se manžel v kupé zuje

Zamávej kapesníkem
na cestu po pražcích shnilích
a jak je tady zvykem
z okna hoď flašku po dvou mílích
se vzkazem dalším generacím
s adresou vymyšlenou
já se tím vlakem vracím
na kolej opuštěnou

V úschovně zavazadel
čeká tam na mně mládí
a možná jedna z Adél
co měla kdysi tělo hadí

To ještě byla jiná měna
i podzim měl blíž k létu
a láska byla cenná
před dveřmi kabaretů...
Autor zenge, 11.09.2009
Přečteno 351x
Tipy 10
Poslední tipující: Mbonita, labuť, hašlerka, Květka Š., Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí