pěšiny mládí

pěšiny mládí

Anotace: rodným městům

Možná už naposled
tam v městě mého zrodu
projdu si pěšiny mládí
tam v loužích z rána sníh a led
korálky dní těch božích hodů
ještě mi v dlaních chladí

V zimníku schoulen
mrzne mi líc
sám sebe zkouším
z názvů ulic

Je jeden z posledních
ten výlet proti času
vždyť už tu ani nepoznávám
nikoho z nich
z tváří a hlasů
a bůh ví komu to tady mávám

Snad jen tomu městu
a domům dokonalým
kde na mne barvy křičí
to město už je ničí....
Autor zenge, 22.10.2009
Přečteno 337x
Tipy 17
Poslední tipující: Zefi, Psavec, jedam, Dota Slunská, Mario de Janiero, hašlerka, Mbonita, Květka Š., labuť, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím, že něco z nás v těch místech zůstává...nebo z těch míst něco zůstává v nás...? ST!

23.10.2009 13:51:00 | Mario de Janiero

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí